In dit artikel

Bedmaat: Single, Double, Queen of King?

Bedmaat: Single, Double, Queen of King? (2024)

In dit artikel

Het kiezen van een bed kan moeilijk zijn, vooral als je niet precies weet wat de verschillen zijn tussen eenpersoons-, tweepersoons-, koningin- en koningsbedden. Geloof me, ik heb daar ook mee geworsteld, maar na veel onderzoek ben ik tot interessante ontdekkingen gekomen.

In deze blogpost ga ik niet alleen de verschillende bedmaten uitleggen, maar je ook helpen om de juiste keuze te maken op basis van jouw specifieke behoeften. Laat me je door dit labyrint van bedmaten leiden.

Kort samengevat:

Het beste slaapmiddel 2024 volgens onze test is Nutribites Nachtrust. Dit merk heeft een ideale mix van kruiden en mineralen. Deze hebben een ontspannende werking en dragen bij aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Samenvatting

  • Een eenpersoonsbed is ideaal voor één persoon, met een matrasmaat van ongeveer 90 cm breed en 200 cm lang.
  • Een tweepersoonsbed biedt genoeg ruimte voor twee personen om comfortabel te slapen, met een breedte van ongeveer 140 tot 160 centimeter.
  • Een queensize bed is groter dan een tweepersoonsbed, maar kleiner dan een kingsize bed, met een breedte van ongeveer 152-160 centimeter.
  • Een kingsize bed is het grootste bed en ideaal voor stellen die wat extra ruimte nodig hebben, met een breedte van 180 tot 200 centimeter.

Wat zijn de verschillende bedmaten?

De verschillende bedmaten zijn eenpersoonsbed, tweepersoonsbed, queensize bed en kingsize bed.

Eenpersoonsbed (Single)

Een eenpersoonsbed is perfect voor één persoon. De breedte en lengte zijn ideaal voor kleine kamers. Dit bed heeft een matrasmaat van ongeveer 90 cm breed en 200 cm lang. Het neemt niet te veel ruimte in beslag.

Het is geweldig voor kinderen en tieners. Maar ook voor volwassenen die in hun eentje slapen. Als je niet veel plek hebt, is dit een goede keuze.

Tweepersoonsbed (Double)

Een tweepersoonsbed, ook wel een double genoemd, is een bed dat geschikt is voor twee personen. Het is breder dan een eenpersoonsbed, maar smaller dan een queensize bed of een kingsize bed.

De standaard breedte van een tweepersoonsbed is ongeveer 140 tot 160 centimeter. Dit geeft genoeg ruimte voor twee personen om comfortabel te slapen. De lengte van een tweepersoonsbed varieert meestal tussen de 190 en 200 centimeter.

Het matras dat bij een tweepersoonsbed hoort, heeft dezelfde afmetingen als het bedframe en zorgt voor een goede nachtrust voor beide personen. Een tweepersoonsbed is ideaal voor koppels die graag dicht bij elkaar willen slapen of voor individuen die graag wat extra ruimte hebben om in te bewegen tijdens het slapen.

Queensize bed (Queen)

Een queensize bed, ook bekend als een queenbed, is een bedmaat die tussen een tweepersoonsbed en een kingsize bed in zit. Het is groter dan een tweepersoonsbed, maar iets kleiner dan een kingsize bed.

Een queensize bed heeft meestal een breedte van ongeveer 152-160 centimeter en een lengte van ongeveer 203-208 centimeter. Het is een populaire keuze voor stellen omdat het meer ruimte biedt dan een tweepersoonsbed, maar niet zo groot en duur is als een kingsize bed.

Een queensize matras past ook goed in veel slaapkamers.

Kingsize bed (King)

Een kingsize bed, ook wel bekend als een king bed, is het grootste bed dat beschikbaar is. Het heeft de breedste afmetingen van alle bedmaten. Met zijn royale ruimte biedt het kingsize bed voldoende slaapruimte voor twee personen, waardoor het ideaal is voor stellen die wat extra ruimte nodig hebben om comfortabel te kunnen slapen.

Met een breedte van ongeveer 180 tot 200 centimeter en een lengte van ongeveer 200 tot 210 centimeter, geeft het kingsize bed je veel bewegingsvrijheid terwijl je slaapt. Dit bed wordt vaak aanbevolen voor mensen die wat langer zijn of gewoon graag wat meer ruimte hebben om zich uit te strekken tijdens het slapen.

Het kingsize bed is perfect voor wie op zoek is naar luxe en comfort in de slaapkamer.

Hoe kies je de juiste bedmaat?

Bij het kiezen van de juiste bedmaat zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je nodig hebt om comfortabel te kunnen slapen.

Als je alleen slaapt, is een eenpersoonsbed meestal voldoende. Maar als je met z’n tweeën slaapt, is een tweepersoonsbed of zelfs een queensize bed misschien beter geschikt.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in de slaapkamer. Meet de kamer goed op voordat je een bedmaat kiest, zodat je zeker weet dat het bed past zonder dat het te vol of te klein lijkt.

Tot slot is het ook belangrijk om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren en slaapgewoontes. Sommige mensen geven de voorkeur aan een groter bed, terwijl anderen zich prettiger voelen in een kleiner bed.

Al deze factoren samen kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste bedmaat die perfect bij jou en je slaapbehoeften past.

Meer over slapen

Dompel jezelf onder in de wereld van comfort en rust met onze uitgebreide gidsen over alles wat met je bed te maken heeft! Ontdek de verschillende Soorten Bedden en leer hoe je de Juiste Matras Kiezen kunt om je slaapkwaliteit te verhogen. Ben je nieuwsgierig naar de verschillende materialen? Hier is alles wat je moet weten over Bedframes Materialen.

Begrijp de rol van Lattenbodems Slaapkwaliteit en ontdek de Waterbedden Voordelen Nadelen. Voor de essentiële accessoires bekijk je onze Beddengoed Essentials. Als je houdt van luxe en gemak, mis dan niet onze sectie over Elektrisch Verstelbare Bedden.

Ook aan de kleintjes is gedacht, met een gids over Kinderbedden Veiligheid Ontwerp. Maak optimaal gebruik van je ruimte met Stapelbedden Ruimtebesparing. We helpen je ook met het Bedmaat Kiezen en hoe de Bedhoogte Slaapkwaliteit beïnvloedt.

Voor multifunctionele opties bekijk je Slaapbanken Keuze en ontdek de principes van Feng Shui Bedpositionering. Ben je een handige Harry of Harriet? Bekijk dan onze DIY Bed Bouwen gids. Zorg goed voor je bed met Bedonderhoud Levensduur en maak je klaar voor gasten met Logeerbedden Gastvrijheid.

Als je last hebt van allergieën, vind je hier welk Allergieën Beste Bedmateriaal voor jou is, en maak je slaapomgeving gezellig met de juiste Bedverlichting Instellingen. Vergeet niet te leren over Matras Omdraaien Frequentie en ontdek de waarde van Boxsprings Waarde voor een ultieme slaapervaring!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Bedmaat: Enkel, Dubbel, Koningin of Koning?

Bedmaat verwijst naar de grootte van het bed. Enkel is kleiner, dubbel is groter, koningin is nog groter en koning is het grootste.

2. Wat zijn de maten van de bedden: Enkel, Dubbel, Koningin of Koning in Canada en Amerika?

De maten van bedden in Canada en Amerika verschillen. De maten zijn: Enkel, Dubbel voor twee personen, Koningin voor ruimere ruimte en Koning voor luxe comfort.

3. Hoe vergelijk ik een enkel bed met een dubbel bed?

Het vergelijken van een enkel bed met een dubbel bed is makkelijk. Een enkel bed is kleiner en best voor één persoon. Een dubbel bed is groter en kan twee personen passen.

4. Wat is een super koning of super kingsize bed?

Een super koning of super kingsize bed is het grootste bedmaat. Het biedt veel ruimte voor slaap en comfort.

5.Wat zijn de matrasmaten: Enkel, Dubbel, Koningin of Koning?

De matrasmaten komen overeen met de bedmaten. Enkel voor kleinere ruimte, Dubbel voor twee personen, Koningin voor meer ruimte en Koning voor de meeste ruimte.

6.Wat betekent Litsjumeaux bed?

Litsjumeaux bed betekent tweelingbedden in het Frans. Het verwijst meestal naar twee aparte eenpersoonsbedden die naast elkaar zijn geplaatst.

» Referenties


1. ‘Surprising View of Insomnia and Sleeping Pills’ – Daniel F. Kripke, MD, 2013 Aug 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700708/

2. ‘Sleeping Pills’ – Cleveland Clinic, 04/27/2021.
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/15308-sleeping-pills

3. ‘Sleeping pill reduces levels of Alzheimer’s proteins’ – Brendan P. Lucey, Haiyan Liu, Cristina D. Toedebusch, David Freund, Tiara Redrick, Samir L. Chahin, Kwasi G. Mawuenyega, James G. Bollinger, Vitaliy Ovod, Nicolas R. Barthélemy, Randall J. Bateman, April 20, 2023.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420110128.htm

» Referenties

Conclusie beste slaapmiddel 2024

Team Slaapproblematiek.nl

Team Slaapproblematiek.nl

Wij zijn het toegewijde team achter Slaapproblematiek.nl, vastbesloten om jou te voorzien van waardevolle inzichten en hulpmiddelen om slaapproblemen beter te begrijpen en effectief aan te pakken. Ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen op je reis naar een gezondere nachtrust en een verfrissende slaap. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *