In dit artikel

Waarom Snurkt Mijn Baby? Oorzaken en Oplossingen

Waarom Snurkt Mijn Baby? Oorzaken en Oplossingen (2024)

In dit artikel

Heb je ooit gewekt door het snurkgeluid van je baby en je afgevraagd waarom? Ik begrijp volledig hoe zorgwekkend dit kan zijn, want ik ben daar zelf ook geweest. In deze blogpost gaan we op zoek naar de mogelijke oorzaken van snurken bij baby’s, en delen we adviezen en oplossingen die ik heb uitgezocht en ontdekt.

Lees verder om te ontdekken wat je kunt doen om je kleintje rustiger te laten ademen tijdens het slapen.

Kort samengevat:

Het beste slaapmiddel 2024 volgens onze test is Nutribites Nachtrust. Dit merk heeft een ideale mix van kruiden en mineralen. Deze hebben een ontspannende werking en dragen bij aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Samenvatting

 • Baby’s kunnen snurken door verkoudheid, vergrote keelholte tonsillen, reflux en slaapapneu.
 • Verstopte neus kan worden verlicht door een warm bad of zout water in de neus te druppelen.
 • Vergrote keelholte tonsillen kunnen operatief worden verwijderd om snurken te verminderen.
 • Reflux kan worden behandeld met verschillende opties om snurken te verlichten.
 • Slaapapneu bij baby’s kan ernstige slaapproblemen veroorzaken en moet door een arts worden gecontroleerd.
 • Oplossingen voor het verminderen van snurken bij baby’s zijn onder andere het schoonhouden van de neus, het verhogen van het hoofdeinde van het bedje en een vochtige lucht in de slaapkamer.

Oorzaken van snurken bij baby’s

Verkoudheid kan een van de oorzaken zijn van het snurken van baby’s.

Verkoudheid

Baby’s snurken soms door verkoudheid. Een verstopte neus maakt het ademen zwaar. Dan gaan ze snurken. Wat kan je hieraan doen? Zorg dat je baby zich beter voelt. Een warm bad kan helpen.

Het stoom maakt de neus weer open. Ook zout water is goed voor een verstopte neus. Je kan een paar druppels in de neus doen. Dit maakt het snot weer dun. Zo kan je baby weer makkelijk ademen en stopt het snurken.

Vergrote keelholte tonsillen

Sommige baby’s kunnen snurken vanwege vergrote keelholte tonsillen. Dit zijn de amandelen achter in de keel. Als deze amandelen groter worden dan normaal, kan het de luchtwegen blokkeren en snurkgeluiden veroorzaken tijdens het slapen.

Dit kan ook leiden tot ademhalingsproblemen bij baby’s. In sommige gevallen kan een operatie nodig zijn om de vergrote tonsillen te verwijderen en het snurken te verhelpen. Het is belangrijk om dit met een arts te bespreken als je vermoedt dat de vergrote keelholte tonsillen de oorzaak zijn van het snurken bij je baby.

Reflux

Soms kan reflux ook snurkgeluiden veroorzaken bij baby’s. Reflux komt voor wanneer de maaginhoud terugvloeit in de slokdarm. Dit kan gebeuren omdat de sluitspier tussen de slokdarm en de maag nog niet volledig ontwikkeld is bij baby’s.

Het zuur uit de maag kan irritatie en ontsteking in de keel veroorzaken, wat kan leiden tot snurken. Als uw baby naast het snurken ook last heeft van symptomen zoals moeite met ademhalen, hoesten of braken, is het belangrijk om dit met een arts te bespreken.

Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar om reflux bij baby’s te verminderen en het snurken te verlichten.

Slaapapneu

Slaapapneu is een ademhalingsstoornis die ook baby’s kan treffen. Bij slaapapneu stopt de ademhaling gedurende korte periodes tijdens de slaap. Dit kan veroorzaakt worden door een blokkade in de luchtwegen, zoals een vergrote tonsil of amandelen.

Het kan ook worden veroorzaakt door neurologische factoren of spierzwakte in de keel. Slaapapneu bij baby’s kan leiden tot snurken, onderbroken slaap en zelfs ademstilstanden. Het is belangrijk om dit te laten controleren door een arts, zodat de juiste behandeling kan worden gestart om de ademhaling van de baby te verbeteren en de slaapkwaliteit te bevorderen.

Oplossingen voor het snurken van baby’s

Hier zijn enkele oplossingen die kunnen helpen bij het verminderen van het snurken van baby’s:

 • Houd de neus van je baby schoon door zachtjes te spoelen met een zoutoplossing.
 • Verhoog het hoofdeinde van het bedje van je baby om de ademhaling gemakkelijker te maken.
 • Zorg voor een vochtige lucht in de slaapkamer door een luchtbevochtiger te gebruiken.
 • Zorg ervoor dat je baby in een rustige en ontspannen omgeving slaapt.
 • Vermijd blootstelling aan allergenen, zoals huisstofmijt of huisdieren, die snurkklachten kunnen verergeren.

Meer over slapen

Begin je reis in de wereld van baby’s en slaap met onze informatieve Baby Slaap Inleiding. Krijg inzicht in de Baby Slaapbehoefte per Leeftijd en ontdek hoe je het Slaapritme van je Baby kunt Reguleren.

Leer over de veiligheid van verschillende Slaapmiddelen voor Baby’s en ontdek handige Baby Reizen Slaaptips. Verdiep je in de Genetica van Baby Slaappatronen en ontdek de handigste Baby Slaap Apps.

Vragen? Raadpleeg onze Baby Slaap FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen. Benieuwd naar de beste babyfoon met camera? Of heb je vragen over slaapregressie bij baby’s of het gebruik van een kruik voor je baby? Wij hebben de antwoorden!

Verder vind je informatie over de wakkertijd van je baby en krijg je antwoord op de vraag: wanneer slaapt een baby door? Ontdek of je je baby wakker moet maken voor voeding en lees alles over baby’s die op hun buik slapen. Is je baby aan het snurken? Wij vertellen je wat je kunt doen.

En last but not least, leer alles over Veilig Slapen met je Baby en ontdek verschillende Slaaptraining Baby Methoden om je kleintje zo comfortabel en veilig mogelijk te laten slapen. Welkom in de wereld van rustige nachten en zoete dromen met je baby!

Veelgestelde Vragen

1. Waarom snurkt mijn baby?

Je baby kan snurken door neusverstopping, keelholteontsteking of ademhalingsproblemen zoals apneu.

2. Wat zijn de tekenen van ademhalingsproblemen bij mijn baby?

Tekenen van ademhalingsproblemen bij je baby kunnen zijn: ademhalingsmoeilijkheden, veranderingen in slaapritme, en vreemde geluiden zoals een knorrende ademhaling of snurkgeluiden.

3. Kan verkoudheid bij baby’s snurken veroorzaken?

Ja, een verkoudheid kan zorgen voor een infectie van de bovenste luchtwegen bij je baby wat kan leiden tot snurken door een verstopte neus.

4. Wat betekent het als mijn baby aanhoudende slaapproblemen heeft zoals slaapapneu?

Aanhoudende slaapproblemen, zoals slaapapneu of verstoringen in het slaapritme van je baby, kunnen te maken hebben met grotere problemen zoals vergrote keelholte tonsillen of poliepen.

5. Hoe kan ik slaapproblemen bij mijn baby oplossen?

Om de oorzaken van het snurken van je baby aan te pakken, moet je eerst de oorzaak achterhalen. Dit kan variëren van eenvoudige oplossingen zoals het verhelpen van een verkoudheid tot meer complexe problemen die medische hulp vereisen.

» Referenties


1. ‘Surprising View of Insomnia and Sleeping Pills’ – Daniel F. Kripke, MD, 2013 Aug 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700708/

2. ‘Sleeping Pills’ – Cleveland Clinic, 04/27/2021.
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/15308-sleeping-pills

3. ‘Sleeping pill reduces levels of Alzheimer’s proteins’ – Brendan P. Lucey, Haiyan Liu, Cristina D. Toedebusch, David Freund, Tiara Redrick, Samir L. Chahin, Kwasi G. Mawuenyega, James G. Bollinger, Vitaliy Ovod, Nicolas R. Barthélemy, Randall J. Bateman, April 20, 2023.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420110128.htm

» Referenties

Conclusie beste slaapmiddel 2024

Team Slaapproblematiek.nl

Team Slaapproblematiek.nl

Wij zijn het toegewijde team achter Slaapproblematiek.nl, vastbesloten om jou te voorzien van waardevolle inzichten en hulpmiddelen om slaapproblemen beter te begrijpen en effectief aan te pakken. Ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen op je reis naar een gezondere nachtrust en een verfrissende slaap. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *