Natuurlijke Remedies tegen Snurken: Mythes en Feiten

Natuurlijke Remedies tegen Snurken: Mythes en Feiten (2024)

Heb je ‘s nachts last van snurken en zoek je naar natuurlijke remedies? Net als jullie, heb ik ook met dit probleem geworsteld, maar dan ontdekte ik een feit: niet alle remedies zijn gelijk gemaakt.

In deze blog post ga ik een aantal veelvoorkomende mythes over natuurlijke snurk remedies ontrafelen en de feiten blootleggen. Ben je klaar om de stille nachten te omarmen?

Kort samengevat:

Het beste slaapmiddel 2024 volgens onze test is Nutribites Nachtrust. Dit merk heeft een ideale mix van kruiden en mineralen. Deze hebben een ontspannende werking en dragen bij aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Samenvatting

 • Alcoholgebruik voor het slapengaan kan snurken verergeren.
 • Slaapmiddelen kunnen snurkproblemen verergeren door de keel te ontspannen.
 • Roken kan de ademhaling tijdens de slaap belemmeren en tot meer snurken leiden.
 • Overgewicht kan een risicofactor zijn voor snurken, maar is niet altijd de oorzaak.
 • Slapen op je rug kan juist meer problemen met snurken veroorzaken.
 • Er zijn natuurlijke remedies zoals gewichtsverlies, slaaphouding veranderen, neusspreiders, keelsprays en tongstabilisatoren die kunnen helpen bij het verminderen van snurken.
 • Raadpleeg een huisarts als je last hebt van ernstig of aanhoudend snurken voor advies en andere behandelingsopties.

Mythes over natuurlijke remedies tegen snurken

Er zijn veel mythes over natuurlijke remedies tegen snurken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 1. Alcohol helpt bij het stoppen met snurken: Dit is niet waar. In feite kan alcoholgebruik voor het slapen gaan snurken erger maken.
 2. Slaapmiddelen zullen helpen: Ook dit is een mythe. Slaapmiddelen kunnen je keel ontspannen, wat snurkproblemen kan verergeren.
 3. Roken heeft geen effect: Roken kan de ademhaling tijdens het slapen belemmeren en leiden tot meer snurken.
 4. Zwaar zijn veroorzaakt altijd snurken: Hoewel overgewicht kan leiden tot een hoger risico op snurken, is het niet de enige oorzaak.
 5. Rug slapen is goed: Slapen op je rug kan eigenlijk leiden tot meer problemen met snurken.
 6. Je kunt alleen stoppen met snurken door naar een dokter te gaan: Er zijn tal van natuurlijke remedies die kunnen helpen bij lichte tot matige gevallen van snurken.

Feiten over natuurlijke remedies tegen snurken

Snurken is een veelvoorkomend probleem dat veel mensen treft. Er zijn verschillende natuurlijke remedies die kunnen helpen bij het verminderen van snurken. Hier zijn enkele feiten over natuurlijke remedies tegen snurken:

 • Gewichtsverlies kan helpen bij het verminderen van snurken, vooral als overgewicht een factor is bij het ontstaan ervan.
 • Het veranderen van slaaphouding kan ook helpen. Slapen op je zij in plaats van op je rug kan de luchtwegen open houden en snurken verminderen.
 • Het gebruik van een neusspreider kan de luchtstroom verbeteren en snurken verminderen.
 • Keelsprays op basis van natuurlijke ingrediënten kunnen verzachtend werken op de keel en snurkklachten verminderen.
 • Tongstabilisatoren, zoals beugels die de tong op zijn plaats houden tijdens het slapen, kunnen ook helpen bij het verminderen van snurken.

Meer over slapen

Snurken is een veel voorkomend probleem waar veel mensen last van hebben. Wil je alles weten over dit onderwerp? Raadpleeg dan de Complete Gids Snurken. Hierin vind je informatie over de Anatomische Factoren Snurken en het verband tussen Snurken en Slaapapneu.

Levensstijl en voeding spelen ook een rol bij snurken. Lees meer over Levensstijl en Snurken en Voeding en Snurken om meer te weten te komen. Zoek je naar oplossingen? Overweeg Anti-Snurkbeugels of verdiep je in de relatie tussen Snurken en Hartziekten. Mogelijk bieden Operaties en Snurken uitkomst voor jou.

Snurken is niet enkel een probleem voor volwassenen, ook kinderen kunnen er last van hebben. Ontdek meer over Snurken en Kinderen, en bekijk specifieke informatie over Snurken bij Vrouwen of tijdens bijzondere perioden zoals Snurken tijdens Zwangerschap.

Verder zijn er Natuurlijke Remedies Snurken en inzichten over Snurken en Relaties. Wist je dat alcoholconsumptie ook een invloed kan hebben? Lees hier meer over Snurken en Alcohol. En ja, zelfs Snurkende Huisdieren zijn een fenomeen!

Voor de tech-liefhebbers zijn er Anti-Snurk Apps en we bieden ook informatie over Slaapposities en Snurken, Snurken en Vermoeidheid en Snurkgerelateerde Slaapstoornissen. Heb je nog vragen? Bezoek dan onze Veelgestelde Vragen Snurken pagina voor meer informatie. Ontdek alles wat je wilt weten over snurken op onze website!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn natuurlijke remedies tegen snurken?

Natuurlijke remedies tegen snurken zijn middelen die kunnen helpen bij snurkbehandeling zonder gebruik van medicijnen uit apotheek, Kruidvat of Etos.

2. Wat veroorzaakt snurken?

Oorzaken van snurken kunnen variëren. Overgewicht en snurken, roken en snurken, en alcoholgebruik en snurken zijn een paar bekende oorzaken.

3. Zijn er gevaren in verband met snurken?

Ja, ernstige gevallen van snurken kunnen een teken zijn van slaapapneu. Dit is een slaapstoornis die medische hulp nodig heeft.

4. Hoe werkt een anti-snurk beugel?

Een snurkbeugel kan helpen om de luchtwegobstructie te verminderen. Dit kan het snurken minder maken.

5. Kunnen natuurlijke remedies voor snurken echt helpen?

Natuurlijke remedies tegen snurken kunnen soms helpen. Maar het is belangrijk om het echte probleem aan te pakken. Raadpleeg altijd een arts als je veel last van snurken heeft.

» Referenties


1. ‘Surprising View of Insomnia and Sleeping Pills’ – Daniel F. Kripke, MD, 2013 Aug 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700708/

2. ‘Sleeping Pills’ – Cleveland Clinic, 04/27/2021.
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/15308-sleeping-pills

3. ‘Sleeping pill reduces levels of Alzheimer’s proteins’ – Brendan P. Lucey, Haiyan Liu, Cristina D. Toedebusch, David Freund, Tiara Redrick, Samir L. Chahin, Kwasi G. Mawuenyega, James G. Bollinger, Vitaliy Ovod, Nicolas R. Barthélemy, Randall J. Bateman, April 20, 2023.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420110128.htm

» Referenties

Conclusie beste slaapmiddel 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *