In dit artikel

Slapende Armen Tijdens Slapen: Wat Nu?

Slapende Armen Tijdens Slapen: Wat Nu? (2024)

In dit artikel

Heb je ooit last gehad van slapende armen tijdens het slapen? Net zoals jij, heb ik ook dit probleem ondervonden en ontdekte dat het vaker voorkomt dan je zou denken. Met deze blog wil ik je helpen om dit vervelende probleem aan te pakken door de oorzaken ervan uit te leggen en mogelijke oplossingen te bieden.

Laten we deze oncomfortabele nachtelijke ervaring dus definitief stopzetten!

Kort samengevat:

Het beste slaapmiddel 2024 volgens onze test is Nutribites Nachtrust. Dit merk heeft een ideale mix van kruiden en mineralen. Deze hebben een ontspannende werking en dragen bij aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Samenvatting

 • Slapende armen tijdens het slapen kunnen worden veroorzaakt door afknelling van de doorbloeding, Carpale Tunnel Syndroom (CTS) en Thoracic Outlet Syndroom (TOS).
 • Verander je slaaphouding regelmatig om de druk op je armen te verminderen.
 • Gebruik ergonomische kussens om de nek en schouders te ondersteunen en de bloedtoevoer naar je armen te verbeteren.
 • Vermijd strakke kleding of sieraden tijdens het slapen, omdat deze de doorbloeding kunnen belemmeren.

Oorzaken van slapende armen tijdens het slapen

Slapende armen tijdens het slapen ontstaan vaak door afknelling van de doorbloeding, het Carpale Tunnel Syndroom (CTS) en het Thoracic Outlet Syndroom (TOS).

Afknelling van de doorbloeding

Afknelling van de doorbloeding betekent dat je bloedstroom niet goed werkt. Dit kan gebeuren als je arm in een rare houding ligt tijdens het slapen. Je kan dit voelen als een doof gevoel of tintelingen in je armen.

Het is alsof je arm slaapt. Het is geen fijn gevoel. Maar wees niet bang, het is niet gevaarlijk. Het betekent wel dat je moet zorgen voor een betere houding tijdens het slapen.

Carpale Tunnel Syndroom (CTS)

Als je slapende armen ervaart tijdens het slapen, kan het zijn dat je last hebt van het Carpale Tunnel Syndroom (CTS). Dit is een aandoening waarbij de mediane zenuw, die door de carpale tunnel in de pols loopt, wordt afgekneld.

Dit kan leiden tot tintelingen, een verminderd gevoel en zelfs verlammingsverschijnselen in de hand en arm. Het CTS kan veroorzaakt worden door overmatig gebruik van de handen en polsen, zwelling in het gebied of bepaalde medische aandoeningen.

Het veranderen van je slaaphouding en het vermijden van strakke kleding of sieraden tijdens het slapen kunnen helpen om de symptomen van het CTS te verminderen.

Thoracic Outlet Syndroom (TOS)

TOS is een aandoening waarbij er druk wordt uitgeoefend op de zenuwen en bloedvaten in het gebied tussen je nek en schouder. Dit kan leiden tot slapende armen tijdens het slapen. De oorzaken van TOS kunnen variëren, zoals letsel, spieronevenwichtigheden en anatomische afwijkingen.

Het kan ook voorkomen bij mensen met repetitieve bewegingen of langdurige spanning op dit gebied. Het veranderen van je slaaphouding en het gebruik van ergonomische kussens kunnen helpen om TOS-symptomen te verminderen.

Het vermijden van strakke kleding of sieraden tijdens het slapen kan ook de druk op dit gebied verminderen. Als je vermoedt dat je TOS hebt, is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandelingsopties.

Mogelijke oplossingen voor slapende armen tijdens het slapen

– Verander je slaaphouding regelmatig om de druk op je armen te verminderen.

– Gebruik ergonomische kussens die je nek en schouders ondersteunen en de bloedtoevoer naar je armen verbeteren.

– Vermijd strakke kleding of sieraden tijdens het slapen, omdat deze de doorbloeding kunnen belemmeren.

Veranderen van slaaphouding

Om slapende armen tijdens het slapen te verminderen, kan je proberen je slaaphouding te veranderen. Enkele suggesties zijn:

 • Op je rug slapen met je armen naast je lichaam
 • Op je zij slapen met een kussen tussen je armen om de druk te verminderen
 • Het gebruik van een ergonomisch kussen om de nek en schouders te ondersteunen
 • Probeer niet op je buik te slapen, omdat dit kan leiden tot beknelling van de zenuwen in de armen

Gebruik van ergonomische kussens

Ik gebruik graag ergonomische kussens om slapende armen tijdens het slapen te voorkomen. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van ergonomische kussens:

 • Ondersteuning: Ergonomische kussens bieden de juiste ondersteuning aan je nek en rug, waardoor de druk op je armen wordt verminderd.
 • Uitlijning: Deze kussens zorgen voor een goede uitlijning van je nek en wervelkolom, wat kan helpen bij het voorkomen van beknelling van zenuwen en doorbloedingsproblemen.
 • Comfort: Ergonomische kussens zijn ontworpen om comfortabel te liggen en je in een gezonde slaaphouding te houden.
 • Aanpassing: Veel ergonomische kussens hebben aanpasbare vormen of materialen, zodat je ze kunt afstemmen op jouw individuele behoeften.

Het vermijden van strakke kleding or sieraden tijdens het slapen

Ik raad aan om strakke kleding en sieraden te vermijden tijdens het slapen. Hieronder volgen een paar redenen waarom:

 • Strakke kleding en sieraden kunnen de bloedtoevoer belemmeren, waardoor je armen kunnen gaan tintelen of doof kunnen aanvoelen.
 • Het kan zorgen voor druk op zenuwen, wat verlammingsverschijnselen kan veroorzaken.
 • Strakke kleding kan ook de doorbloeding beperken, waardoor je handen en armen gevoelloos kunnen worden.

Meer over slapen

In de wereld van slaapproblematiek zijn er tal van specifieke aandoeningen en symptomen die het dagelijks leven kunnen beïnvloeden. Ervaart u bijvoorbeeld pijnlijke handen na het slapen of wordt u zwetend wakker? Deze en andere klachten zoals slapende armen tijdens het slapen of kwijlen in de slaap kunnen wijzen op onderliggende problemen.

Wordt u vaak wakker met een rotgevoel? Ervaart u nachtelijke buikpijn of bent u in een diepe slaap niet wakker te krijgen? Het is belangrijk om aandacht te besteden aan deze signalen. Zelfs symptomen zoals tinnitus en nachtelijke pijn in de ribben kunnen gerelateerd zijn aan slaapstoornissen.

Problemen zoals hoge spierspanning tijdens de slaap en gespannen wakker worden mogen niet worden genegeerd. Ook als u opmerkt dat u dikke ogen heeft na het slapen of wakker wordt snakkend naar adem, is het cruciaal om dit te onderzoeken.

Meer ernstige slaapgerelateerde aandoeningen zoals Narcolepsie en Circadiaan ritmestoornis hebben ook hun eigen set van symptomen en uitdagingen. Ontdek de Meest Voorkomende Slaapproblemen en leer over de impact van Insomnie op het Dagelijks Leven.

Slaapapneu is een ander ernstig probleem dat niet over het hoofd mag worden gezien. Verdiep u in de Symptomen en Behandelingsopties voor Slaapapneu om goed geïnformeerd te blijven en de best mogelijke zorg voor uw slaapgezondheid te garanderen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Slapende Armen Tijdens Slapen: Wat Nu?”?

“Slapende Armen Tijdens Slapen: Wat Nu?” betekent dat je armen slapend of gevoelloos worden als je slaapt.

2. Wat veroorzaakt slapende armen tijdens het slapen?

Verminderde doorbloeding, zenuwafknelling en paresthesie kunnen oorzaken zijn van slapende armen tijdens het slapen.

3. Hoe voelt het aan als je armen slapen tijdens het slapen?

Je voelt misschien tintelende handen, gevoelloze ledematen of een gebrek aan sensatie in je armen. Dit kan heel pijnlijk zijn.

4. Hoe kan ik slapende armen tijdens het slapen voorkomen?

Goede doorbloeding kan helpen om slapende armen tijdens het slapen te voorkomen. Je kunt ook proberen om niet op je arm te liggen.

5. Wat is de behandeling voor slapende armen tijdens het slapen?

Als je last hebt van slapende armen in bed, moet je naar de dokter gaan. Hij kan de oorzaak van de verminderde bloedsomloop vinden en een behandeling starten.

» Referenties


1. ‘Surprising View of Insomnia and Sleeping Pills’ – Daniel F. Kripke, MD, 2013 Aug 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700708/

2. ‘Sleeping Pills’ – Cleveland Clinic, 04/27/2021.
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/15308-sleeping-pills

3. ‘Sleeping pill reduces levels of Alzheimer’s proteins’ – Brendan P. Lucey, Haiyan Liu, Cristina D. Toedebusch, David Freund, Tiara Redrick, Samir L. Chahin, Kwasi G. Mawuenyega, James G. Bollinger, Vitaliy Ovod, Nicolas R. Barthélemy, Randall J. Bateman, April 20, 2023.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420110128.htm

» Referenties

Conclusie beste slaapmiddel 2024

Team Slaapproblematiek.nl

Team Slaapproblematiek.nl

Wij zijn het toegewijde team achter Slaapproblematiek.nl, vastbesloten om jou te voorzien van waardevolle inzichten en hulpmiddelen om slaapproblemen beter te begrijpen en effectief aan te pakken. Ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen op je reis naar een gezondere nachtrust en een verfrissende slaap. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *