Snurken bij Vrouwen: Oorzaken en Oplossingen

Snurken bij Vrouwen: Oorzaken en Oplossingen (2024)

Snurken is iets waar veel vrouwen mee te maken hebben. Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen snurken. Een van de oorzaken is dat de mond- en keelspieren slap worden. Dit kan gebeuren als we slapen, maar ook door het drinken van alcohol of het gebruik van bepaalde medicijnen.

Ook een te lang en slap zacht gehemelte en tong kunnen snurken veroorzaken.

Gelukkig zijn er ook oplossingen om snurken bij vrouwen tegen te gaan. We kunnen onze mond- en keelspieren sterker maken. Ook kunnen we tools gebruiken zoals neusspreiders of anti-snurkbeugels.

Het veranderen van onze slaaphouding kan ook helpen, net als het aanpassen van onze levensstijl. Bij hormonale problemen kunnen we deze laten behandelen. Zo hoeven we niet meer wakker te liggen van het snurken!

Kort samengevat:

Het beste slaapmiddel 2024 volgens onze test is Nutribites Nachtrust. Dit merk heeft een ideale mix van kruiden en mineralen. Deze hebben een ontspannende werking en dragen bij aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Oorzaken van snurken bij vrouwen

– Slappe mond- en keelspieren kunnen een oorzaak zijn van snurken bij vrouwen.

– Ook een lang en slap zacht gehemelte en tong kunnen leiden tot snurkproblemen.

– Hormonale factoren, zoals tijdens de zwangerschap, kunnen ook bijdragen aan snurken bij vrouwen.

Slappe mond- en keelspieren

Slappe spieren in de mond en keel zijn een grote oorzaak van snurken. Als deze spieren te slap zijn, kunnen ze de luchtweg blokkeren. Dit gebeurt vaak tijdens de slaap. Als lucht door deze blokkade heen moet, ontstaat er een trilling.

Zo komt het snurk-geluid tot stand. Er zijn veel dingen die slappe mond- en keelspieren kunnen veroorzaken. Roken, alcohol, en bepaalde medicijnen vormen enkele voorbeelden hiervan.

Maar ook ouder worden kan hierbij een rol spelen.

Lang en slap zacht gehemelte en tong

Hormonale factoren (zoals tijdens zwangerschap)

Tijdens de zwangerschap kunnen hormonale veranderingen een rol spelen bij het snurken bij vrouwen. Deze veranderingen kunnen leiden tot zwelling van het zachte weefsel in de neus en keel, wat de luchtweg kan vernauwen en snurken kan veroorzaken.

Daarnaast kan het gewichtstoename tijdens de zwangerschap ook bijdragen aan het snurken, omdat dit kan leiden tot vernauwingen in de keelholte. Als oplossing voor snurken tijdens de zwangerschap kan het nuttig zijn om slaapposities aan te passen, zoals slapen op de zij in plaats van op de rug.

Ook het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen en dranken kan helpen. Eventueel kan overleg met een zorgverlener worden gezocht voor verdere behandeling of medicatie indien nodig.

Oplossingen voor snurken bij vrouwen

– Verbetert de spiertonus in de mond en keel door het doen van specifieke oefeningen.

– Gebruik van hulpmiddelen zoals neusspreiders of anti-snurkbeugels om de luchtwegen open te houden tijdens het slapen.

– Aanpassing van slaappositie en levensstijl, zoals het verminderen van alcoholconsumptie en het handhaven van een gezond gewicht.

– Behandeling van onderliggende hormonale problemen, indien van toepassing, met behulp van hormoontherapie of medicijnen.

Verbeteren van spiertonus in de mond en keel

Om snurken bij vrouwen te verminderen, kunnen we de spiertonus in de mond en keel verbeteren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

 • Oefeningen voor mond – en keelspieren
 • Zingen of blaasinstrumenten bespelen om de spieren te versterken
 • Gewichtsverlies om de druk op de luchtwegen te verminderen
 • Stoppen met roken, omdat roken de spierspanning kan verminderen
 • Het vermijden van alcohol en slaapmedicatie, omdat deze ook kunnen bijdragen aan verslapping van de spieren in de mond en keel
 1. Doe oefeningen voor je mond – en keelspieren.
 2. Zing of speel een blaasinstrument om je spieren sterker te maken.
 3. Probeer af te vallen om minder druk op je luchtwegen te hebben.
 4. Stop met roken, want roken kan je spiertonus verminderen.
 5. Vermijd alcohol en slaapmedicatie, want deze kunnen ook bijdragen aan het verslappen van je mond – en keelspieren.

Het gebruik van hulpmiddelen zoals neusspreiders of anti-snurkbeugels

Het gebruik van hulpmiddelen zoals neusspreiders en anti-snurkbeugels kan helpen bij het verminderen van snurken bij vrouwen. Deze hulpmiddelen kunnen zorgen voor een betere luchtdoorstroming en helpen om de luchtwegen open te houden tijdens het slapen. Neusspreiders werken door de neusgaten open te houden, waardoor de ademhaling makkelijker wordt. Anti-snurkbeugels zijn speciale mondapparaten die de positie van de kaak en tong corrigeren, waardoor er meer ruimte ontstaat in de keelholte en het snurken vermindert. Het is belangrijk om deze hulpmiddelen op de juiste manier te gebruiken en indien nodig advies in te winnen bij een professional.

Aanpassing van slaappositie en levensstijl

Ik heb ontdekt dat het veranderen van mijn slaappositie en levensstijl kan helpen bij het verminderen van mijn snurkproblemen. Ik heb de volgende aanpassingen gemaakt:

 • Ik slaap nu op mijn zij in plaats van op mijn rug.
 • Ik gebruik een stevig kussen om mijn hoofd iets hoger te houden, zodat mijn luchtwegen vrij blijven.
 • Ik vermijd het gebruik van alcohol en slaapmedicatie, omdat deze mijn snurken kunnen verergeren.
 • Ik probeer ook af te vallen als ik overgewicht heb, omdat dit kan leiden tot vernauwingen in de keelholte.
 • Daarnaast let ik op mijn voedingspatroon en vermijd ik zware maaltijden vlak voor het slapengaan.
 • Tot slot zorg ik voor een rustige en comfortabele slaapomgeving, waarin ik goed kan ontspannen.

Behandeling van onderliggende hormonale problemen (indien van toepassing)

Als er sprake is van onderliggende hormonale problemen die het snurken bij vrouwen veroorzaken, kan behandeling van deze problemen helpen om het snurken te verminderen. Het is belangrijk om eerst een arts te raadplegen om de oorzaak van de hormonale problemen vast te stellen en de juiste behandelingsopties te bespreken.

Afhankelijk van de diagnose kunnen verschillende behandelingen worden overwogen, zoals hormoontherapie of medicijnen. Deze behandelingen kunnen helpen om de hormonale balans te herstellen en het snurken te verminderen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van de behandeling kan variëren afhankelijk van de individuele situatie. Het is dus raadzaam om regelmatig contact te houden met de arts en eventuele veranderingen of problemen tijdens de behandeling te bespreken.

Meer over slapen

Snurken is een veel voorkomend probleem waar veel mensen last van hebben. Wil je alles weten over dit onderwerp? Raadpleeg dan de Complete Gids Snurken. Hierin vind je informatie over de Anatomische Factoren Snurken en het verband tussen Snurken en Slaapapneu.

Levensstijl en voeding spelen ook een rol bij snurken. Lees meer over Levensstijl en Snurken en Voeding en Snurken om meer te weten te komen. Zoek je naar oplossingen? Overweeg Anti-Snurkbeugels of verdiep je in de relatie tussen Snurken en Hartziekten. Mogelijk bieden Operaties en Snurken uitkomst voor jou.

Snurken is niet enkel een probleem voor volwassenen, ook kinderen kunnen er last van hebben. Ontdek meer over Snurken en Kinderen, en bekijk specifieke informatie over Snurken bij Vrouwen of tijdens bijzondere perioden zoals Snurken tijdens Zwangerschap.

Verder zijn er Natuurlijke Remedies Snurken en inzichten over Snurken en Relaties. Wist je dat alcoholconsumptie ook een invloed kan hebben? Lees hier meer over Snurken en Alcohol. En ja, zelfs Snurkende Huisdieren zijn een fenomeen!

Voor de tech-liefhebbers zijn er Anti-Snurk Apps en we bieden ook informatie over Slaapposities en Snurken, Snurken en Vermoeidheid en Snurkgerelateerde Slaapstoornissen. Heb je nog vragen? Bezoek dan onze Veelgestelde Vragen Snurken pagina voor meer informatie. Ontdek alles wat je wilt weten over snurken op onze website!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de oorzaken van snurken bij vrouwen?

Er zijn veel oorzaken van snurken bij vrouwen, zoals verslapte mond en keelspieren, luchtwegvernauwing door vernauwing van de keelholte of neusgaten, en alcohol of medicijnen. Ook hormonen, gewicht en slaapproblemen kunnen invloed hebben.

2. Hoe beïnvloeden zwangerschap en gewichtstoename het snurken bij vrouwen?

Tijdens de zwangerschap kunnen hormonen en gewichtstoename snurken erger maken. Het extra gewicht kan vernauwingen in de keelholte veroorzaken, wat tot snurken kan leiden.

3. Kunnen medicijnen de oorzaak zijn van snurken bij vrouwen?

Ja, het gebruik van bepaalde medicijnen kan snurken bij vrouwen verergeren. Daarom is het belangrijk om met een dokter te praten over je medicatie.

4. Wat zijn de oplossingen voor snurken bij vrouwen?

Er zijn veel mogelijke oplossingen voor snurken bij vrouwen. Dit kan variëren van het veranderen van je voedingspatroon en levensstijl, tot het gebruik van producten tegen snurken en zelfs hormoontherapie.

5. Kan een verstopte neus leiden tot snurken bij vrouwen?

Ja, een verstopte neus kan de luchtweg vernauwen, waardoor ademhalingsproblemen en dus snurken kan ontstaan. Het is belangrijk om een ​​verstopte neus te behandelen om zo het snurken te verminderen.

» Referenties


1. ‘Surprising View of Insomnia and Sleeping Pills’ – Daniel F. Kripke, MD, 2013 Aug 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700708/

2. ‘Sleeping Pills’ – Cleveland Clinic, 04/27/2021.
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/15308-sleeping-pills

3. ‘Sleeping pill reduces levels of Alzheimer’s proteins’ – Brendan P. Lucey, Haiyan Liu, Cristina D. Toedebusch, David Freund, Tiara Redrick, Samir L. Chahin, Kwasi G. Mawuenyega, James G. Bollinger, Vitaliy Ovod, Nicolas R. Barthélemy, Randall J. Bateman, April 20, 2023.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420110128.htm

» Referenties

Conclusie beste slaapmiddel 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *