In dit artikel

Wanneer Slaapt je Baby Eindelijk Door?

Wanneer Slaapt je Baby Eindelijk Door? (2024)

In dit artikel

Kan je niet wachten tot je baby eindelijk de hele nacht doorslaapt? Ik begrijp helemaal hoe je je voelt. Na het lezen van talloze boeken en onderzoeken, kwam ik erachter dat de meeste baby’s beginnen met doorslapen rond de leeftijd van drie tot zes maanden.

In deze blog bespreken we wat je kunt doen om dit proces te bevorderen. Lees verder en help je kleintje in een beter slaapritme te komen.

Kort samengevat:

Het beste slaapmiddel 2024 volgens onze test is Nutribites Nachtrust. Dit merk heeft een ideale mix van kruiden en mineralen. Deze hebben een ontspannende werking en dragen bij aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Samenvatting

 • De meeste baby’s beginnen tussen de 3 en 6 maanden oud met doorslapen, maar het kan variëren.
 • Factoren zoals leeftijd, biologische klok, slaapomgeving, nachtvoeding en slaaptraining kunnen invloed hebben op het doorslapen van je baby.
 • Het creëren van een slaaproutine, het creëren van een comfortabele slaapomgeving en het leren van je baby om zelf in slaap te vallen kunnen helpen bij het bevorderen van het doorslapen.

Wanneer gaat een baby doorslapen?

Baby’s gaan meestal doorslapen wanneer ze tussen de 3 en 6 maanden oud zijn, maar het kan variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Gemiddelde leeftijd

De meeste baby’s slapen rond de leeftijd van drie tot zes maanden de hele nacht door. Dit betekent niet dat ze de hele tijd diep slapen. Ze doen kleine dutjes en worden af en toe wakker.

Maar ze leren hoe ze weer in slaap moeten vallen zonder hulp. Het is dus belangrijk om geduld te hebben met jouw baby. Elk kind is anders en het kan langer duren voordat sommige baby’s ‘s nachts doorslapen.

Factoren die invloed hebben

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op wanneer je baby doorslaapt. Hier zijn enkele belangrijke factoren:

 • Leeftijd: Baby’s hebben verschillende slaappatronen naarmate ze ouder worden. Pasgeborenen slapen meestal kortere periodes en worden vaak wakker voor voedingen. Naarmate ze groeien, kunnen ze geleidelijk langer gaan slapen.
 • Biologisch gezien: De biologische klok van je baby kan ook invloed hebben op het doorslapen. Sommige baby’s hebben van nature meer behoefte aan slaap dan andere.
 • Slaapomgeving: Een comfortabele en rustige slaapomgeving kan bijdragen aan beter doorslapen. Zorg ervoor dat de kamer donker, stil en op een comfortabele temperatuur is.
 • Nachtvoeding: Als je baby nog steeds ‘s nachts gevoed moet worden, kan dit van invloed zijn op het doorslapen. Het is normaal dat pasgeborenen ‘s nachts voeding nodig hebben, maar na verloop van tijd kunnen ze geleidelijk minder afhankelijk worden van nachtvoeding.
 • Slaaptraining: Leer je baby zelf in slaap te vallen zonder hulp, zodat ze gemakkelijker weer in slaap kunnen vallen als ze ‘s nachts wakker worden.

Tips voor het bevorderen van doorslapen

Creëer een slaaproutine: Zorg voor een vaste bedtijd en volg een ritueel zoals een warm bad, een verhaaltje lezen of zachtjes zingen.

Creëer een slaaproutine

Ik vind het belangrijk om een slaaproutine voor mijn baby te creëren. Dit helpt hem om beter te slapen. Hier zijn enkele tips die ik toepas:

 • Elke avond rond dezelfde tijd beginnen we met een rustige activiteit, zoals een badje of een boekje lezen.
 • Daarna zorg ik ervoor dat de kamer van mijn baby donker en stil is. Ik gebruik ook een zachte nachtlamp om hem gerust te stellen.
 • Ik zorg ervoor dat mijn baby in zijn eigen bedje slaapt, zodat hij leert zelfstandig in slaap te vallen.
 • Na het voeden leg ik mijn baby wakker in bed, zodat hij kan leren zelf weer in slaap te vallen als hij ‘s nachts wakker wordt.

Maak de slaapomgeving comfortabel

Het creëren van een comfortabele slaapomgeving voor je baby kan helpen bij het bevorderen van doorslapen. Zorg ervoor dat de kamer goed verduisterd is en een aangename temperatuur heeft.

Gebruik een comfortabel matras en zachte beddengoed. Een rustige en kalme omgeving kan ook helpen, dus vermijd harde geluiden en felle lichten. Daarnaast kan het nuttig zijn om een knuffeltje of speentje te geven dat je baby troost en geruststelt tijdens het slapen.

Het creëren van een comfortabele slaapomgeving kan bijdragen aan een betere nachtrust voor je baby.

Leer je baby zelf in slaap te vallen

Het is belangrijk om je baby te leren zelf in slaap te vallen. Hier zijn een paar tips:

 • Creëer een consistent bedtijdritueel dat je elke avond herhaalt. Dit kan bestaan uit een bad, pyjama aantrekken en een rustig verhaaltje voorlezen.
 • Geef je baby de kans om zelf in slaap te vallen zonder hulp van jou. Leg je baby wakker, maar slaperig in bed en geef hem de tijd om zelf in slaap te vallen.
 • Wees geduldig en geef niet meteen toe aan huilen. Geef je baby de kans om zichzelf te kalmeren en in slaap te vallen.
 • Zorg ervoor dat de slaapomgeving comfortabel is. Een donkere kamer, een comfortabel matras en een passende temperatuur kunnen allemaal bijdragen aan beter slapen.
 • Vermijd het gebruik van wiegen of flesvoeding om je baby in slaap te krijgen. Op die manier leert je baby afhankelijkheid van externe stimuli voor het inslapen.

Meer over slapen

Begin je reis in de wereld van baby’s en slaap met onze informatieve Baby Slaap Inleiding. Krijg inzicht in de Baby Slaapbehoefte per Leeftijd en ontdek hoe je het Slaapritme van je Baby kunt Reguleren.

Leer over de veiligheid van verschillende Slaapmiddelen voor Baby’s en ontdek handige Baby Reizen Slaaptips. Verdiep je in de Genetica van Baby Slaappatronen en ontdek de handigste Baby Slaap Apps.

Vragen? Raadpleeg onze Baby Slaap FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen. Benieuwd naar de beste babyfoon met camera? Of heb je vragen over slaapregressie bij baby’s of het gebruik van een kruik voor je baby? Wij hebben de antwoorden!

Verder vind je informatie over de wakkertijd van je baby en krijg je antwoord op de vraag: wanneer slaapt een baby door? Ontdek of je je baby wakker moet maken voor voeding en lees alles over baby’s die op hun buik slapen. Is je baby aan het snurken? Wij vertellen je wat je kunt doen.

En last but not least, leer alles over Veilig Slapen met je Baby en ontdek verschillende Slaaptraining Baby Methoden om je kleintje zo comfortabel en veilig mogelijk te laten slapen. Welkom in de wereld van rustige nachten en zoete dromen met je baby!

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Wanneer Slaapt je Baby Eindelijk Door?”

“Wanneer Slaapt je Baby Eindelijk Door?” is de vraag die ouders stellen als ze willen weten wanneer hun pasgeboren baby de hele nacht doorslaapt.

2. Hoe helpt een kinderslaapcoach bij het slapen van een baby?

Een kinderslaapcoach geeft gouden tips om het slapen van je baby overdag en door de nacht te bevorderen.

3. Wanneer begint een baby zes uur of meer te slapen?

Het kan verschillen, maar meestal begint een baby rond de klok te slapen als ze een paar maanden oud zijn.

4. Wat zijn veelvoorkomende slaapproblemen bij baby’s?

Veelvoorkomende slaapproblemen bij baby’s zijn slaapregressie, niet doorslapen, en slechte slaapgewoonten.

5. Hoeveel slaap heeft een pasgeboren baby nodig?

Een pasgeboren baby heeft meestal 16 tot 18 uur slaap per dag nodig.

6. Heeft slaaptraining voor baby’s zin?

Ja, slaaptraining voor baby’s kan ze helpen betere slaappatronen te ontwikkelen en door de nacht te slapen.

» Referenties


1. ‘Surprising View of Insomnia and Sleeping Pills’ – Daniel F. Kripke, MD, 2013 Aug 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700708/

2. ‘Sleeping Pills’ – Cleveland Clinic, 04/27/2021.
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/15308-sleeping-pills

3. ‘Sleeping pill reduces levels of Alzheimer’s proteins’ – Brendan P. Lucey, Haiyan Liu, Cristina D. Toedebusch, David Freund, Tiara Redrick, Samir L. Chahin, Kwasi G. Mawuenyega, James G. Bollinger, Vitaliy Ovod, Nicolas R. Barthélemy, Randall J. Bateman, April 20, 2023.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420110128.htm

» Referenties

Conclusie beste slaapmiddel 2024

Team Slaapproblematiek.nl

Team Slaapproblematiek.nl

Wij zijn het toegewijde team achter Slaapproblematiek.nl, vastbesloten om jou te voorzien van waardevolle inzichten en hulpmiddelen om slaapproblemen beter te begrijpen en effectief aan te pakken. Ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen op je reis naar een gezondere nachtrust en een verfrissende slaap. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *